Ion Ceban: Municipalitatea va activa suplimentar un bloc al Spitalului Clinic „Gheorghe Paladi” cu 110 paturi pentru pacienții cu Covid

ion_ceban_covid

Municipalitatea va activa suplimentar un bloc al Spitalului Clinic „Gheorghe Paladi” cu 110 paturi, dintre care 6 paturi de terapie intensivă, pentru pacienţii confirmaţi cu Covid – 19. Potrivit primarului general Ion Ceban, astăzi au loc ultimele pregătiri, iar începând cu 9 octombrie va fi blocul va deveni funcționabil.

Ceban spune că s-a încercat să se găsească soluția optimă. „Maternitatea va funcționa în continuare după același program, fără ca activitatea acesteia să fie perturbată. Este cea mai mare instituţie de profil din republică, unde zilnic vin pe lume până la 25 de nou născuţi. Cele 200 de paturi destinate femeilor care nasc în acest spital vor rămâne active”, a punctat acesta.

Totodată, alte 200 de paturi, inclusiv, 20 pentru terapie intensivă, sunt amenajate la Centrul „Covid – 19 Chișinău” de la MoldExpo, aflat în gestiunea Spitalului Clinic Municipal „Sf. Treime”.

„La fel, sunt identificate soluţii pentru a majora numărul de locuri până la 1000, în contextul situaţiei epidemiologice nefavorabile prin infecția de coronavirus în municipiul Chișinău şi a creşterii zilnice a numărului de infectări. În ambele cazuri, autoritățile municipale vor asigura accesul separat al pacienților bolnavi şi al personalului medical, inclusiv, de celelalte blocuri ale instituțiilor medicale de profil”, a mai spus edilul.

De menționat că, începând cu data de 5 octombrie curent, au fost suplinite paturile și în alte instituții municipale din oraș. Începând cu ziua de mâine, în spitalele strategice din mun. Chișinău se vor regăsi 1037 de paturi, dintre care 870 pentru adulți și 203 pentru copii.

Logo_MAN_CEBAN