Ion Ceban: Ne alăturăm campaniei Săptămânii Europene a Imunizării 2021. Îndemnăm locuitorii capitalei să se informeze din surse oficiale

ion_ceban_vaccinar

Municipiul Chişinău se alătură Săptămânii Europene a Imunizării 2021 care se desfășoară în perioada 26 aprilie – 2 mai. Primarul general, Ion Ceban, îndemnă locuitorii capitalei să se vaccineze împotriva infecției COVID-19, dar și să se informeze din surse oficiale despre importanța imunizării.

„Campania de vaccinare împotriva COVID-19 este organizată și coordonată de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și Agenția Națională pentru Sănătate Publică. În ianuarie 2020, autoritățile centrale au aprobat „Planul național de imunizare anti-COVID-19″ prin care au fost stabilite grupurile-țintă și etapele campaniei de imunizare, ţinând cont de disponibilitatea vaccinurilor împotriva COVID-19 în Republica Moldova”, scrie Ceban pe pagina sa de Facebook.

Edilul spune că a propus autorităților centrale ca în Chişinău să fie demarată etapa III de vaccinare împotriva COVID-19, pentru că în prezent la Centrul municipal de vaccinare şi în policlinicile din municipiu este suficient ser.

„În acest sens așteptăm să se pronunțe specialiştii din cadrul Ministerului Sănătății, Muncii şi Protecţiei Sociale. Astfel, vrem să oferim posibilitatea tuturor doritorilor din capitală să se imunizeze împotriva coronavirusului, iar pentru sporirea accesului la vaccinare, analizăm posibilitatea deschiderii altor spaţii de imunizare. Municipiul Chișinău, care de la începutul pandemiei se află sub cea mai mare presiune medicală, socială și economică, trebuie să devină un exemplu de responsabilitate în campania de vaccinare împotriva COVID-19 pentru celelalte teritorii ale țării”, a conchis acesta.

pentru_md