Ion Ceban: Nu putem fi indiferenți față de tragedia din Turcia

ion_ceban_turci

Primarul general Ion Ceban a depus astăzi flori la Ambasada Turciei din Chișinău în semn de solidaritate față de poporul turc lovit ieri de două cutremure puternice care au luat viețile a mii de oameni. Edilul a semnat și în cartea de condoleanțe din numele locuitorilor orașului, deschisă în sediul Ambasadei.

”Transmitem condoleanțe familiilor care au avut de suferit în urma cutremurelor puternice care au avut loc în Turcia și Siria. Am discutat cu ambasadorul Uygar Mustafa Sertel că suntem deschiși să oferim ajutor. Știm că s-a mobilizat o lume întreagă și noi nu putem rămâne indiferenți când mii de oameni au decedat, iar alții au rămas sub dărâmături”, a declarat primarul Ion Ceban.

Edilul a mulțumit și echipei de salvatori de la IGSU, care în seara de 6 februarie a pornit spre regiunile afectate din Turcia. Până în această după-amiază, au fost raportați peste 5.000 de morți în urma celor două cutremure cu magnitudinea de 7,8 și 7,5 resimțite cel mai puternic în Turcia și Siria. Seismele au fost urmate de peste 100 de replici. Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că numărul victimelor ar putea depăși 20.000.

Logo_MAN_CEBAN