Ion Ceban: O nouă rută de microbuz va apărea în comuna Colonița. „Când vom avea autobuze noi, acestea vor fi repartizate suburbiilor, în primul rând”

ion_ceban_ruta_colonita

O nouă rută de microbuz va apărea în comuna Colonița, asta după linia de maxi-taxi existentă, 117, a rămas doar cu o unitate. Primarul general Ion Ceban afirmă că este necesar să fie asigurat transportul public pentru locuitorii din acest sat.

„De la 1 august, curent, va circula o nouă rută de microbuz Chişinău – Coloniţa. În acest sens, am semnat o dispoziție, în contextul în care 80% dintre locuitorii din Colonița lucrează în Chișinău. Necesitatea asigurării cu transport public a locuitorilor vine, după ce pe ruta de microbuz 117 au rămas să activeze doar două unități de transport, ceea ce nu era suficient. Orarul nou de circulaţie şi itinerarul va fi stabilit de Primăria satului Coloniţa. Aşa cum am promis, când vom avea primele autobuze achiziţionate din cele 100, unităţile de transport vor merge în suburbii, unde necesitatea dotării locuitorilor cu transport public de calitate, este una stringentă”, a punctat edilul.

Primarul a mai adăugat că suburbiile sunt parte a municipiului Chişinău, de aceea locuitorii acestor localităţi trebuie să beneficieze de aceleaşi condiţii ca şi cetăţenii oraşului. „Susţinem proiectele în derulare şi investim, pentru crearea condiţiilor mai bune”, a conchis acesta.

Amintim că astăzi a fost publicat caietul de sarcini cu privire la achiziționarea celor 100 de autobuze. Despre acesta a anunțat primarul general Ion Ceban în cadrul ședinței Primăriei Chișinău din acestă dimineață.

Potrivit primarului general Ion Ceban, este preconizat ca în termen de 9 luni de a aduce toate 100 de autobuze, dar în 6 luni primele 60. Caietul de sarcini urmează să fie publicat și în jurnalul european de achiziții.

pentru_md