Ion Ceban, pe ploaie pe strada Albișoara: Cum au făcut față canalele de scurgere și cât de multă apă s-a adunat pe albia Bîc-ului, după curățirea râului

ion_ceban_ploaie_albisoara

În timp ce „experții” multidisciplinari și critici capitalei au rămas acasă pe timp de precipitație, primarul general Ion Ceban a mers în această dimineață pe strada Albișoara pentru a vedea cum se scurge apa de ploaie și dacă gurile de captare fac față.

În timpul unei transmisiuni în direct pe Facebook, edilul capitalei a arătat canalele de acumulare, care este în prezent în curs de renovare, precum și albia râului Bîc.

„Vă arăt albia râului Bîc. Chiar acum plouă și totul este în regulă. Da, în timpul averselor abundente, de 4-5 ori pe an, pot apărea probleme. Dar acum, în timpul ploilor normale, totul este în regulă cu Albișoara și râul Bîc”, a subliniat Ceban.

Amintim că recent s-au finalizat lucrările de curățare a canalului râului Bîc pe două secțiuni, urmate de întreținerea și repararea sistemului tehnic. În total, 50 de mii de tone de nămol au fost extrase din albia râului.

În plus, pe strada Albișoara se lucrează la modernizarea sistemului de canalizare pluvială. Unele dintre grilaje au fost înlocuite, alte 160 de grilaje vor fi instalate pe toată strada, iar cele care anterior erau acoperite cu asfalt vor fi destupate și renovate.

pentru_md