Ion Ceban: Primăria Chişinău angajează consultant în transport în cadrul proiectului „Move it like Lublin”. Ce calități trebuie să aibă acesta

ion_ceban_liublin

Primăria Chişinău angajează consultant în transport în cadrul proiectului „Move it like Lublin – A Chisinau public transport sustainable development initiative”. Potrivit primarului general Ion Ceban, consultantul urmează să ofere suportul necesar în implementarea acţiunilor proiectului în toate aspectele ce ţin de funcţionarea, reforma şi modernizarea sistemului de transport din Chişinău.

„Consultantul în transport va oferi suport primăriei în procesele precum:

  • Fuzionarea PUA și RTEC și crearea Regiei Municipale de Transport Public;
  • Elaborarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă;
  • Implementarea Parteneriatului public-privat pentru taxarea electronică în transport public;
  • Crearea Centrului de Monitorizare și Control a Traficului;
  • Introducerea unui sistem de gestionare a traficului pentru a permite circulaţia prioritară a transportului pe benzile dedicate transportului public;
  • Dezvoltarea sistemului de parcări cu plată.

Termenul limită de depunere a ofertelor este 23 aprilie curent, iar sarcinile, responsabilitățile și cerințele față de aplicanți sunt publicate în anunț, pe link”, scrie edilul pe pagina sa de Facebook.

Ceban afirmă că proiectul este implementat din surse de grant (3,3 mln. Euro), acordat Primăriei Chișinău de către Comisia Europeană, în conformitate cu decizia Consiliului Municipal Chișinău ,,Cu privire la aprobarea Contractului de Grant încheiat între Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova, Primăria Municipiului Chișinău și Gmina Lublin”.

Durata proiectului este de 48 luni, începând cu februarie 2021. Consultantul în transport va fi contractat pentru o perioadă inițială de 12 luni, cu posibilitatea prelungirii contractului.

Amintesc că recent Primăria Chişinău a mai publicat un anunț de angajare pentru asistent de proiect și ofițer logistică în cadrul Proiectului „MOVE IT like Lublin – a Chisinau public transport sustainable development initiative”.

pentru_md