Ion Ceban: Primăria Chișinău a alocat, în ultimii trei ani peste 6,38 de mil de lei pentru reparația capitală a instituțiilor de învățământ general din suburbii

ion_ceban_gimnaziul

Primăria Chișinău a alocat, în ultimii trei ani, prin Direcția generală educație, tineret și sport, peste 6,38 de milioane de lei pentru reparația capitală a instituțiilor de învățământ general din suburbii.

Potrivit primarului general Ion Ceban, în suburbia Sîngera au fost transferate peste 3,19 milioane de lei, dintre care pentru reparația Gimnaziului nr. 67 din Revaca – 150 de mii de lei, pentru Gimnaziul nr. 68 din Dobrogea – 1,45 de milioane de lei și pentru IP LT ,,Alexandru cel Bun” – peste 1,59 de milioane de lei.

„Pentru lucrările de reparație a Gimnaziului nr. 102 din satul Brăila, comuna Băcioi, s-au alocat -250 de mii de lei.

În comuna Ghidighici pentru reparația Gimnaziului nr. 79 ,,I. T. Costin” s-au oferit 550 de mii de lei. În orașul Durlești pentru renovarea Gimnaziului ,,Durlești” – 600 de mii de lei.

Pentru lucrările de reparație a instituțiilor de învățământ din Vadul lui Vodă s-au alocat peste 275 de mii de lei, dintre care pentru Școala primară nr.19 – 100 de mii de lei și pentru LT ,,Ștefan Vodă” – 175 de mii de lei.

Pentru lucrările de reparație la Gimnaziul – gradiniță nr. 74 din Tohatin s-au virat 155,4 mii de lei.

Pentru lucrările de renovare a Gimnaziului – gradiniță nr.75 din comuna Cruzești – 79 de mii de lei.

La Colonița pentru renovarea LT ,,Gheorghe Ghimpu” – 100 de mii de lei. În comuna Grătiești, pentru modernizarea IP LT ,,Grătiești” s-au alocat 1,18 milioane de lei”, a declarat Ceban.

Aceste surse au fost investite paralel cu alte finanțări din bugetul municipal destinate celor 18 suburbii ale Capitalei, care depășesc în ultimii trei ani 536 de milioane de lei.

pentru_md