Ion Ceban: Primăria Chișinău ar putea semna un parteneriat cu o companie de design din Moldova. Care este scopul

ion_ceban_das

Primăria Chișinău ar putea semna un parteneriat cu o companie de design din Moldova. Potrivit primarului general Ion Ceban, municipalitatea își propune să lucreze cu membrii din echipa „Design Arhitectură și Stil” și să apeleze la experiența și profesionalismul companiei.

„La propunerea DAS, Primăria Chișinău este de acord de a crea un grup de profesioniști, experți în domeniu, care au cunoștințe extraordinare atât în țară cât și peste hotare și sunt de acord să lucreze asupra aspectului exterior al orașului. Noi ne dorim semnarea Acordului de colaborare și consider că acest pas va permite Chișinăului să-și reîntoarcă arhitectura și respectul față de aspectul estetic al mediului urban. Și este perfectă ideea de a fi organizate concursuri de arhitectură, precum și toate lucrurile organizaționale”, spune edilul.

Ceban a punctat că cei din comunitatea profesională DAS CLUB cuprind, în prezent în jur de 200 de arhitecți și designeri.

„Noi suntem gata pentru noi colaborări frumoase întru dezvoltarea orașului. Ne dorim elaborarea codului de design al Chișinăului, pentru a avea propriul stil și care va veni să rezolve problemele de ordin urbanistic. Documentul reprezintă principii și reguli ce vor sta la baza lucrărilor de construcție sau renovare a mediului urban. Dacă exista un astfel de cod, dezvoltatorii imobiliari nu construiau după propriul principiu și viziune”, subliniat primarul.

Edilul afirmă că în prezent sunt elaborate mai multe concepte la care la fel să fie implicați acești experți.

Logo_MAN_CEBAN