Ion Ceban: Primăria Chișinău lansează licitația pentru modernizarea depozitului de deșeuri solide din sectorul Ciocana

ion_ceban_gunoi

Primăria Municipiului Chișinău a anunțat lansarea licitației publice pentru modernizarea depozitului de deșeuri solide din sectorul Ciocana al capitalei. Achiziția se va desfășura prin intermediul platformei electronice de achiziții a Băncii Europene de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), oferind astfel oportunitatea companiilor specializate de a participa.

Obiectivul licitației este recultivarea depozitului de deșeuri solide de la Ciocana, cu asigurarea respectării standardelor și reglementărilor în vigoare, în vederea protejării mediului și reducerii poluării. De asemenea, licitația vizează construcția unei stații de transfer care va include o linie de sortare a deșeurilor.

Potrivit lui Ion Ceban, în cadrul licitației, ÎM Regia „Autosalubritate”, operatorul municipal de salubrizare, invită companiile specializate să participe la două loturi distincte. Lotul 1 cuprinde proiectarea și construcția închiderii depozitului de deșeuri existent de la Ciocana, inclusiv instalarea sistemelor de colectare a gazelor de depozit și a levigatului. Lotul 2 se referă la proiectarea și construcția stației de transfer Ciocana, precum și la instalația de colectare și sortare separată a deșeurilor reciclabile.

Companiile interesate pot obține informațiile și documentația de tender accesând link-ul platformei electronice menționat mai sus. De asemenea, acestea vor avea posibilitatea să participe la vizite organizate în șantier și la ședințele de clarificare.

Licitația se va desfășura în două etape, iar semnarea contractului este programată pentru luna noiembrie a acestui an. Modernizarea depozitului de deșeuri solide de la Ciocana face parte din Proiectul „Deșeuri solide Chișinău”, finanțat de Primăria Municipiului Chișinău, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Fondul Parteneriatului Europei de Est pentru Eficiență Energetică și Mediu (E5P). Acest proiect are ca scop îmbunătățirea gestionării deșeurilor solide și protecția mediului în Chișinău.

Logo_MAN_CEBAN