Ion Ceban: Primăria Chişinău va achiziționa un lot de 16 autobuze rulate pentru capitală. Cât de mare este investiția

ion_ceban_bus

Primăria Chişinău va achiziționa un lot de 16 autobuze rulate pentru capitală.
Este vorba despre autobuze articulate, de 18 metri, producător „Solaris”.

Potrivit primarului general Ion Ceban, ca fi majorat şi capitalul social al Î.M. „Parcul Urban de Autobuze” cu 14 milioane de lei din contul surselor financiare aprobate în bugetul municipal pentru anul 2022.

„O echipă de specialiști din cadrul Primăriei și din cadrul Î.M. „Parcul Urban de Autobuze” a examinat autobuzele respective săptămâna trecută în Suedia.
Unitățile sunt în stare tehnică bună și sunt fiabile pentru a circula pe străzile din municipiul Chișinău. Autobuzele rulate sunt produse în 2012, sunt dotate cu podea joasă și rampă pentru accesul persoanelor în scaun rulant, sistem de aer condiționat, clasa ecologică Euro 5. Prețul per unitatea plus livrarea este de 41.900 Euro.

Acest lot de autobuze articulate este necesar pentru capitală, deoarece va permite degajarea rutei nr. 23 care este foarte solicitată. De asemenea, unitățile vor fi incluse pe rutele nr. 46, 47 și altele. Astfel, vom rezolva problema dotării cu transport public, utilizând eficient cadrele disponibile”, a declarat Ceban.

Pe parcursul anului 2021, Primăria Chişinău a procurat 158 de unități de transport, inclusiv 100 de autobuze noi și 58 de autobuze rulate.

În prezent, Î.M. „Parcul Urban de Autobuze” (PUA) are în gestiune 24 de rute urbane și suburbane, inclusiv 5 rute în trafic urban și 19 rute în trafic suburban.

pentru_md