Ion Ceban: Proiectul de reabilitare a râului Bîc primește aprobarea Consiliului Municipal Chișinău, în ciuda opoziției din partea unor consilieri

ion_ceban_cmc

Proiectul de reabilitare a râului Bîc, cel mai amplu proiect de acest gen în Republica Moldova, a trecut de votul Consiliului Municipal Chișinău (CMC), deși a fost însoțit de luni de dezbateri și opoziție din partea consilierilor Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) și Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS).

Primarul Ion Ceban a ținut să adreseze mulțumiri celor care au susținut și au votat acest proiect de importanță europeană, care are o valoare de 240 de milioane de lei, din care 80 de milioane de lei provin dintr-un grant acordat de Uniunea Europeană.

El a declarat: “În numele locuitorilor Capitalei, mulțumesc consilierilor care au susținut cu fermitate acest proiect vital pentru dezvoltarea orașului nostru.”

Primarul a adăugat: “Proiectul de modernizare a albiei râului Bîc și de prevenire a inundațiilor este unul costisitor, dar absolut necesar pentru viitorul și dezvoltarea durabilă a Capitalei. Am subliniat în mod constant această importanță și am făcut tot posibilul să aducem acest proiect în fața consilierilor.”

Cu toate acestea, Ion Ceban a exprimat și regretul său față de consilierii care au încercat să blocheze acest proiect prin părăsirea sălii de ședință în timpul votului sau prin intimidarea altor colegi. Primarul a subliniat faptul că acest comportament nu servește intereselor comunității și a invitat publicul să urmărească un videoclip în care sunt evidențiate persoanele care au sprijinit proiectul și cei care au simulat votul negativ.

Astfel, cu aprobarea proiectului de reabilitare a râului Bîc, municipiul Chișinău se îndreaptă către o etapă importantă în dezvoltarea infrastructurii sale și în protejarea mediului înconjurător, demonstrând determinarea de a face progrese semnificative în privința problemelor legate de gestionarea resurselor naturale.

Logo_MAN_CEBAN