Ion Ceban reafirmă angajamentul pentru educația incluzivă

ion_ceban_scoala

Primarul General, Ion Ceban, a vizitat astăzi, 2 aprilie, și Școala Auxiliară Nr. 7 din Capitală, unde a inspectat condițiile oferite celor 91 de elevi cu cerințe educaționale speciale. În ultimii ani, administrația municipală a investit considerabil în modernizarea instituției, realizând multiple lucrări de reabilitare.

Cu această ocazie, edilul a reafirmat angajamentul municipalității de a susține educația incluzivă și a dat asigurări că nicio școală specială din Chișinău nu va fi închisă.


„Școala Auxiliară Nr. 7 este o instituție care oferă sprijin educațional pentru 91 de copii, ghidați de 32 de cadre didactice, inclusiv 7 tineri specialiști. Această instituție este un exemplu al angajamentului nostru față de educația incluzivă și de susținere a copiilor cu cerințe educaționale speciale. Nu vom permite închiderea acestor școli și vom lupta pentru ca fiecare copil să aibă acces la educație și sprijinul de care are nevoie”, a declarat Ion Ceban.

În prezent, în municipiul Chișinău funcționează șase școli speciale/auxiliare, frecventate de 532 de elevi:
Școala Specială Nr. 12 (Botanica) – pentru copii hipoacuzici și cu surditate tardivă – 54 de elevi;
Liceul Teoretic cu profil tehnologic pentru copii cu vederea slabă (Centru) – 74 de elevi;
Școala Auxiliară Nr. 7 (Centru) – 91 de elevi;
Școala Auxiliară-Internat Nr. 5 (Centru) – 82 de elevi;
Complexul-Pilot de Pedagogie Curativă „Orfeu” (Râșcani) – 107 elevi;
Școala Auxiliară Nr. 6 (Râșcani) – 124 de elevi.

În ultimii ani, Primăria Chișinău a investit considerabil în modernizarea și îmbunătățirea condițiilor din această instituție, realizând următoarele lucrări: reparația atelierelor de activitate, modernizarea blocului alimentar, inclusiv a secției fierbinți și a depozitului alimentar, instalarea unui sistem automat de semnalizare a pazei, reparația acoperișului, renovarea și dotarea sălii de sport, precum și schimbarea sistemului de ventilație.

Logo_MAN_CEBAN