Ion Ceban: Relațiile de prietenie între capitala Republicii Tatarstan, Kazan și Chișinău, mai puternice, după ce a fost semnat în acest sens un Protocol de intenție

FB_IMG_1622646257122

Relațiile de prietenie între capitala Republicii Tatarstan, Kazan și Chișinău sunt mai puternice, asta după ce a fost semnat Protocolul de intenție pentru stabilirea acestora. Potrivit primarului general Ion Ceban, evenimentul a avut loc în cadrul Forumului Internațional „Orașe sănătoase. Mâncare sănătoasă pentru copii”.

„Documentul a fost semnat de viceprimarul municipiului Chișinău și șeful adjunct al formațiunii municipale din Kazan, Evghenia Lodvigova. Aceasta implică schimbul de experiență în sfera economiei, îngrijirii sănătății, sportului, turismului și în alte domenii. Vor fi de asemenea organizate lucrări comune în domeniile asistenței medicale și educației. Semnarea documentului a fost primul pas către o cooperare strânsă între orașe”, a declarat Ceban.

Primarul afirmă că în cadrul Forumului Internațional „Kazan Digital Week – 2020” la care a participat, a comunicat că experiența orașelor înalt dezvoltate în diverse domenii Smart, cum este Kazan, va fi utilă pentru Chișinău.

„Ne va da posibilitatea să preluăm cele mai bune practici, potențial care ar putea fi valorificat și implementat la noi. O altă noutate bună este că astăzi municipiul Chișinău a semnat pactul de la Milano, care este un acord internațional între orașe din întreaga lume, angajat să dezvolte sisteme alimentare durabile, care să fie incluzive, rezistente, sigure și diverse, care să furnizeze alimente sănătoase și accesibile pentru toți oamenii într-un cadru bazat pe drepturile omului, care reduc la minimum deșeurile și conservă biodiversitatea în timp, ce se adaptează și atenuează impactul schimbărilor climatice.

Scopul său principal este de a sprijini orașele care doresc să dezvolte sisteme alimentare urbane mai durabile, prin încurajarea cooperării dintre oraș și a schimbului de bune practici”, a punctat primarul.

Edilul a punctat că alimentația sănătoasă pentru copii este o prioritate pentru municipalitate, iar semnarea acestui acord reprezintă un pas important în dezvoltarea procesului de alimentație în școli și grădinițe.

pentru_md