Ion Ceban: Reparația acceselor către curțile de blocuri din sectorul Botanica continuă. În prezent se lucrează pe str. Sarmizegetusa

ion-Ceban_cutri

Reparația acceselor către curțile de blocuri din sectorul Botanica continuă. Potrivit primarului general Ion Ceban au început lucrările de reparație curentă a acceselor către și în curțile blocurilor de locuit și a trotuarelor din sectorul Botanica. În prezent se lucrează pe str. Sarmizegetusa, unde a fost deja amenajat un acces, iar altele 4 sunt în proces de lucru.

Lucrările includ decaparea betonului asfaltic uzat și a bordurilor, ridicarea la nivelul drumului a capacelor căminelor de vizitare, amenajarea stratului de fundație și a straturilor de asfalt.

În total, urmează a fi reabilitate 73 de accese de pe 5 străzi din sector:
-str. Sarmizegetusa – 18 accese
-bd. Dacia – 10 accese
-str. Trandafirilor – 13 accese
-str. Independenței – 19 accese
-str. Burebista – 13 accese

Valoarea contractului este de 14 mil. de lei și urmează a fi executat într-o perioadă de 6 luni.

Asemenea lucrări sunt preconizate în curţile din toate sectoare capitalei. Actualmente este în faza de evaluare licitația pentru sectorul Ciocana, iar pentru sectorul Buiucani urmează a fi demarată procedura de achiziție publică a lucrărilor”, a declarat Ceban.

În anul curent au fost alocate 60 mil. de lei din bugetul municipal pentru reparația acceselor către curțile de blocuri.

Amintesc că în anul trecut au fost efectuate reparații masive în curțile de blocuri de pe 35 de adrese din orașul Chișinău, iar în alte 230 de curți s-a intervenit parțial, prin plombări și reparații a celor mai avariate zone.
De asemenea, în curți s-a lucrat și în cadrul proiectelor de reparație a trotuarelor, care au fost realizate în mai multe sectoare ale capitalei.

Logo_MAN_CEBAN