Ion Ceban: Reparația capitală a străzi 31 August 1989 continuă. Unde se lucrează acum

2023-03-14 11 01 55

Reparația capitală a străzi 31 August 1989 continuă. Potrivit primarului general Ion Ceban au început lucrările pe alte segmente de drum. Lucrările prevăd reabilitarea a 22 mii m2 de carosabil, 25,5 mii m2 de trotuare și 650 metri liniari de canalizate pluvială, amenajarea a 5 mii m2 de parcări stradale și accese și modernizarea iluminatului public pe toată lungimea străzii.

Strada 31 August 1989 a intrat în reparație capitală la începutul lunii aprilie 2022. Conform contractului de execuție, lucrările urmează a fi finalizate la sfârșitul anului curent, iar în prezent înregistrează un progres de 47%.

Strada este supusă unor transformări edilitare, schimbându-i categoria din stradă cu prioritate pentru automobile, în stradă pe care pietonii, bicicliștii și automobiliștii au aceleași drepturi.

Se fac lucrări de lărgire a trotuarului și de amplasare a pistei pentru bicicliști, din contul carosabilului, devenind un „coridor verde”. Intersecțiile vor fi securizate prin semafoare și extensii de curbură a trotuarelor, iar pe zonele pietonale va fi aplicat pavaj tactil, pentru orientarea persoanelor cu dizabilități de vedere.

Reparația străzii are loc în cadrul Pachetului II al proiectului „Reabilitarea străzilor centrale și modernizarea iluminatului public al centrului municipiului Chișinău””, a punctat Ceban.

Proiectul include și străzile Alexandru cel Bun și Tighina, care sunt reparate concomitent. Într-un final vom avea 3 străzi din centrul capitalei reparate integral.

Logo_MAN_CEBAN