Ion Ceban: “Respectam votul chișinăuienilor și credem că majoritatea din cei votați trebuie să fie implicați în administrarea orașului și avem ofertă pentru fiecare.” (VIDEO)

ion_ceban_brifing

Le mulțumim tuturor locuitorilor municipiului pentru că au mers să voteze. Am înțeles că mai avem de comunicat cu oamenii și asta vom face.
Avem localități care ne-au surprins, precum Colonița. Le mulțumim.
Este o dovadă că oamenii caută lucruri concrete. În această campanie a fost foarte multă geopolitică, a fost foarte mult naționalism și au fost foarte multe discursuri pline de insultă și ură. Dar nu de la noi. Noi ne-am concentrat numai pe problemele locuitorilor municipiului și pe viitorul Chișinăului, am prezentat componentele programului nostru de administrare a Chișinăului pentru următorii 4 ani.

Votul în primul tur a arătat că echipa PSRM are cea mai mare încredere în municipiul Chișinău.

PSRM va avea 22 de consilieri municipali, nu avem majoritatea care se formează din 26 de consilieri. Noi nu suntem adepții dezbinării societății și pe toată durata campaniei am menținut un comportament echilibrat, concentrat pe problemele chișinăuienilor și Chișinăului.
Respectam votul chișinăuienilor și credem că majoritatea din cei votați trebuie să fie implicați în administrarea orașului, și avem ofertă pentru fiecare.

În cazul în care devin primar voi propune ca doi pretori de sector să fie din partea blocului ACUM și doi viceprimari, la fel din partea blocului ACUM. Astfel ca să facem o coaliție, o majoritate ca să putem lucra eficient în continuare, la fel ca la nivel național. În rest, sigur că sunt gata să lucrez cu toți consilierii, cum am spus sunt profesioniști cu care sunt gata să lucrez și să realizăm multe lucruri frumoase.

Îl vedem antrenat în administrarea Chișinăului pe Victor Chironda. Viziunile lui de modernizare a Chișinăului sunt foarte apropiate de ale noastre.

Voi colabora cu toți consilierii care au ajuns în CMC.
De asemenea, îl vedem antrenat în administrarea Chișinăului pe Octavian Țîcu. Chișinăul poate dezvolta proiecte bilaterale cu orașele din România, de unde putem prelua experiență valoroasă și suport material. Credem că domnul Țîcu este persoana potrivită pentru gestionarea acestor proiecte.

Crearea locurilor de muncă stabile și bine plătite pentru tineri, modernizarea grădinițelor și școlilor, reparația drumurilor și trotuarelor – aceste și alte acțiuni care trebuie realizate pentru modernizarea orașelor.
În cazul în care ajung primar, îmi propun 7 priorități de bază, 7 domenii care am înțeles că nu putem fără ele.
1. Construcția și repararea drumurilor
2. Elaborarea unui nou Plan General Urbanistic
3. Reparația fondului locativ
4. Dezvoltarea suburbiilor la nivelul capitalei
5. Majorarea salariilor și asistenței sociale, crearea locurilor de muncă, în special pentru tineri
6. Modernizarea grădinițelor și școlilor
7. Contracararea corupției și așa zisele înțelegeri.

Chișinăul, precum și toată Moldova, parcurge o criză. Criză profundă socială, economică și demografică. Criza lipsei de încredere a oamenilor în conducerea țării și localităților. Oamenii nu au încredere că în Moldova și în Chișinău lucrurile vor evolua spre bine și că aici viitorul lor va fi bun. Haideți împreună să readucem încrederea locuitorilor municipiului Chișinău într-un viitor bun acasă, în Chișinău.

Nu avem ce împarți azi in Chișinău decât miile de probleme, care ne unesc.

Logo_MAN_CEBAN