Ion Ceban: S-a pierdut un an. Autobuzele de mult trebuiau să fie la Chișinău. Sper să fie determinat 1 câștigător, din cei 6 ofertanți

09-45-34-ion_ceban_maz_

Dacă se determină un câștigări, într-un termen de până 6 luni de zile, primele autobuze noi vor ajunge la Chișinău. Cel puțin asta declară primarul general, Ion Ceban, potrivit căruia, obiectivul său este transpus în angajamentele făcute în fața cetățenilor.

„Iată autobuzele, acum este o licitație nouă. Pe data de 2 aprilie au fost verificate toate detaliile, au fost verificate plicurile. Avem 5 ofertanți mari, care sunt gata să prezinte autobuzele conform unui preț.

Dacă mă ascultau consilierii municipali, care sunt foarte gălăgioși. I-am văzut săptămânile trecute că s-au și bătut la CMC. Noi în iunie anul trecut deja am fi avut autobuzele, pentru că nu e mare diferența între oferta de atunci și acum. Acum, am avut o licitație care nu s-a încheiat cu succes. De partea birocratică nu răspundem noi. S-au contestat toți operatorii între ei, s-a propus ceva municipalității, municipalitatea nu a fost de acord cu acest lucru și a fost relansată procedura de licitație. Azi nu avem toate șansele să nu ajungem la procedura din toamnă. Sper că de data asta unul din 6 să fie declarat învingător. În cazul în care se determină câștigătorul, aducerea autobuzelor la Chișinău ar dura în jur de 6 luni”, a declarat Ceban.

Astfel, acum sunt două oferte care se află pe primul loc. Este vorba de MAZ, care a propus 119 382 Euro cu 6 ani de garanție și cu asigurarea mentenanței, și compania Isuzu, care vine cu oferta de 127 141 Euro și 6.5 ani de garanție, cu asigurarea mentenanței.

pentru_md