Ion Ceban se opune construcției unui depozit de deșeuri la Stăuceni: Guvernul nu a renunțat la idee, doar a pus-o pe pauză

ion_ceban_stauceni

Primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, a reiterat poziția sa fermă împotriva planurilor de construcție a unui nou depozit de deșeuri în municipiul Chișinău sau în suburbiile acestuia. Într-o declarație recentă, el a evidențiat îngrijorarea față de potențialele repercusiuni ale unei astfel de decizii asupra mediului și locuitorilor.

Am transmis către Guvern, către Ministerul Finanțelor și către Ministerul Mediului, că Primăria Chișinău nu va accepta construcția unui depozit de deșeuri pe teritoriul municipiului Chișinău și pe teritoriul suburbiilor”, a menționat Ion Ceban. „Construcția unui DEPOZIT de deșeuri este inacceptabilă de Primăria Chișinău. Nu vom accepta sub nicio formă.”

Există informații care sugerează intenții de a construi un astfel de depozit la Stăuceni, însă primarul a subliniat ferm că aceste planuri sunt pe „pauză” și că „tonele de gunoi, cele 800 de tone care se preconizează a fi depozitate la Stăuceni, nu este drept de apel pentru acest lucrul.” Referindu-se la aceste planuri, edilul a adăugat: „Noi înțelegem că dorința este mare de a construi un depozit de deșeuri la Stăuceni și nu ați renunțat la această idee. Probabil veți veni și cu schimbarea statutului acestui teren ca și la Băcioi, pentru a construi gunoiștea, dar noi suntem contra și nu vom permite.”

Ion Ceban a mai subliniat că singurul depozit de deșeuri din regiune este cel de la Țînțăreni, creat în perioada URSS și în care s-au investit milioane pentru modernizare.

Finalizându-și declarația, primarul a făcut apel la autoritățile superioare să reevalueze și să oprească aceste inițiative. „Reiterez, opriți aceste intenții de pe sub masă”, a concluzionat el.

Scrisoare-GOV-MinFin-Mediu

Logo_MAN_CEBAN