Ion Ceban: “Suburbiile sunt Chișinău! Dezvoltarea municipiului înseamnă și modernizarea suburbiilor.

ion_ceban_suburb

Noi pornim de la o premisă pe cît de simplă, pe atît de corectă – suburbiile sunt Chișinău. Deci, dezvoltarea și modernizarea Chișinăului înseamnă dezvoltarea și modernizarea localităților din suburbia Chișinăului.

În ultimii patru ani, fracțiunea noastră – echipa socialiştilor, împreună cu alți consilieri din CMC, au alocat pentru suburbii o sumă record de 391 de milioane lei. Este considerabil mai mult decît a fost alocat suburbiilor de către consiliile municipale în mandatele precedente.

Locuitorii municipiului, oriunde s-ar afla, trebuie să aibă acces egal la infrastructură și servicii cum ar fi transportul public, drumuri, grădinițe și școli, servicii medicale, apă și canalizare.

Nu mai puțin importante sunt locurile de muncă stabile și bine plătite.
Credem că suburbiile trebuie să fie dezvoltate ca zone rezidențiale, care oferă absolut tot confortul de viață. O prioritate în acest sens e repararea drumurilor în suburbii. O altă prioritate este asigurarea localităților din suburbii cu transport public organizat şi confortabil. A treia prioritate e asigurarea suburbiilor cu servicii moderne de apă şi canalizare. Altă preocupare prioritară a mea ca primar va fi şi soluţionarea problemei gropilor de gunoi neautorizate pe care le vom lichida și vom asigura servicii de salubrizare moderne.

Credem că problemele atacate de noi decepționează locuitorii municipiului, în special demotivează tinerii să își lege viitorul de Chișinău. Și decepțiile lor se nășteau în primăria impotentă, de unde chișinăuienii auzeau numai despre conflicte.

Logo_MAN_CEBAN