Ion Ceban vine cu clarități cu privire la școala nr. 86. Ce se va întâmpla cu elevii pe perioada reparației

ion_ceban_scoala

Primarul general Ion Ceban a venit cu mai multe detalii cu privire la școala nr. 86 din sectorul Buiucani, asta după ce ieri au fost mai multe interpretări în spațiul public.

„Din start vreau să spun că în aproape doi ani, nu a fost să fiu observat că spun una și fac alta. Fiecare proiect care la-am inițiat, l-am dus până la capăt și niciodată nu a fost să fac rău orașului. Și în cazul școlii 86, ne-am propus ca împreună cu colegii din București, la fel cum a fost realizat proiectul reabilitarea Parcului Alunelul să realizăm un proiect frumos, reconstrucția școlii nr 86. Ar fi o școală model, modernă pentru mulți copii din preajmă”, declară primarul.

Ceban spune că deocamdată este efectuat proiectul care se propune a fi finalizat către luna septembrie anul curent.

„Am vorbit cu Direcția Educație să vorbească cu părinții, cu profesorii. Copii și profesorii vor fi încadrați temporar în alte instituții doar când va începe propriu zis reparația. Deocamdată nimeni nu se mută și nimeni nu face nimic. Instituțiile sunt cu solduri negative deoarece bugetul acestora se acordă după formula per copil și nu este suficient pentru întreținerea instituțiilor. În acel loc dacă și începem proiectul, va fi construită doar școală modernă, atât de necesară pentru sectorul Buiucani”, a punctat Ceban.

Gimnaziul în prezent este frecventat de 152 de copiii cu 22 de profesori, iar capacitatea acestei instituții este de 600 de locuri și nu este valorificată. Liceul din preajmă Ivan Neciui-Levițki, este frecventat de 452 de copii având capacitatea de 920 de copii.

pentru_md