La ce etapă se află amenajarea străzii Alexandru cel Bun. Ceban: Lucrările au loc pe mai multe tronsoane

ion_ceban_drum

Centrul capitalei o să arate mult mai frumos, după ce unele străzi vor fi reparate. Primarul general Ion Ceban spune că la moment continuă lucrările de reparaţie capitală a străzii Alexandru cel Bun, de 2,18 km.

În prezent se lucrează pe următoarele tronsoane: Str. Ismail – str. Bulgară. Aici se lucrează la partea carosabilă. Trotuarele au fost reparate. Au fost efectuate şi lucrări de îmbunătăţire a sistemului de canalizare pluvială. Urmează finalizarea lucrărilor de modernizare a sistemului de iluminat stradal.

„Str. Bulgară – str. Armenească – Pe această porţiune a fost frezat integral învelișul asfaltic și demolate trotuarele vechi, în proporție de 50%. Au fost iniţiate lucrările la structura rutieră. Lucrările pe partea de iluminat au fost realizate în proporție de 90%.

Str. Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni – str. Maria Cebotari – Până la momentul actual s-a reușit amenajarea celui de-al treilea strat din structura rutieră, ceea ce reprezintă 60% din lucrări. La următoarea etapă se va așterne stratul de binder. Între timp, au fost montate bordurile la trotuare, iar în prezent se aplică stratul de piatră spartă. Lucrările la rețeaua de iluminat stradal au fost realizate în volum de 80 la sută.

Str. Maria Cebotari – str. Sfatul Țării – Pe partea carosabilă a fost așternut stratul de binder, iar trotuarele au fost amenajate integral. Pe final sunt realizate lucrări la sistemul de iluminat”, scrie primarul.

Ceban afirmă că pe segmentul Str. Sfatul Țării – str. Serghei Lazo au fost amenajate straturile structurii rutiere până la nivelul celui din piatră spartă. Pe trotuare se fac lucrări de decapare a asfaltului uzat şi montare a bordurilor noi.

Logo_MAN_CEBAN