La Chișinău au fost redeschise 154 de grupe, cu peste 4.000 de locuri noi

ion_ceban_scolie

În ultimii ani, Primăria Capitalei a întreprins un șir de acțiuni pentru a asigura accesul la studii în instituțiile de educație din municipiu și pentru a dezvolta infrastructura educațională.

Potrivit lui Ion Ceban, pe segmentul educației timpurii, au fost redeschise 154 de grupe, cu peste 4.000 de locuri noi, în vederea înmatriculării copiilor, dar și diminuării numărului mare de copii în grupele deja existente. La fel, au fost redeschise șase grădinițe noi, inclusiv în suburbiile municipiului.

„În ultimii ani, numărul de elevi din școlile municipale a crescut constant cu 2000-3000 anual. În acest sens, municipalitatea a deschis/renovat 6 școli și blocuri noi, pentru a face față cererii: LT „Pro Succes”, LT „Hyperion”, „Waldorf”, LT „Mihai Viteazul”, LT „Alexandru Ioan Cuza” și Complexul Educațional „Gimnaziul STEAM”, a adăugat Primarul General.

În prezent, Primăria Chișinău are în derularea mai multe proiecte mari, printre care: Gimnaziul Nr. 6, LT „Iulia Hașdeu”, Gimnaziul 52, IPLTPA „Mihail Berezovschi” și Grădinița Nr. 28.

Aceste inițiative reflectă angajamentul Primăriei Capitalei de a oferi educație de calitate și de a îmbunătăți infrastructura educațională pentru toți copiii și elevii din municipiul Chișinău și nu doar. Or, anual, numărul elevilor înmatriculați în instituţiile de învăţământ din oraș creşte, deoarece instituțiile de învățământ din țară se închid.

Logo_MAN_CEBAN