La Poligonul de deșeuri menajere solide din Țînțăreni au început lucrările de montare a Stației de tratate a levigatului. Primarul general, despre ce s-a făcut în ultimile zile

ion_ceban_tintareni

La Poligonul de deșeuri menajere solide din Țînțăreni au început lucrările de montare a Stației de tratate a levigatului. Potrivit primarului general Ion Ceban, actualmente, acolo se desfășoară lucrări de construcții precum: amenajarea rezervoarelor, a peretelui de sprijin și a fundației pentru stația propriu-zisă.

„În proces sunt antrenați 15 muncitori și 5 unități de tehnică specială. Ne propunem punerea în funcțiune a Stației de tratare a levigatului la Poligonul de deșeuri din Țînțăreni, până la finele acestui an. Asta pentru că problema deșeurilor menajere solide este una complexă și necesită soluții”, a declarat Ceban.

Edilul afirmă că tot în aceste zile, au fost finalizate lucrările de construcție a fundației pentru blocul administrativ, unde va activa personalul care va deservi stația.

Au fost încheiate lucrările de asigurare a stației cu energie electrică (1,3 km), iar în prezent este reabilitat drumul de acces.

Amintim că amenajarea unei Stații de tratare a levigatului la Poligonul de deșeuri, este una din angajamentele pe care Primăria Chișinău și le-a asumat.

pentru_md