Lucrările pe str. 31 august 1989, unde au fost descoperite două insule de caldarâm, au fost sistate

ion_ceban_31_august

Primăria Chișinău a luat decizia de a stopa lucrările pe porțiunea de pe strada 31 august 1989, între bd. Bănulescu-Bodoni și str. Pușkin, acolo unde au fost descoperite două insule cu pavaj vechi. Anunțul a fost făcut de edilul Ion Ceban, care a mers azi-dimineața pe șantier.

”Solicităm autorităților centrale să examineze rapid porțiunile vizate. Adevărații specialiști și arheologi rugăm să se implice, nu cei cu carnet de partid, care critică pe Facebook. Trebuie să ne mobilizăm, responsabilii trebuie să se grăbească, să nu stea pe la cafea, iar dacă va fi nevoie suntem gata să finanțăm unele lucrări. Un lucru trebuie să fie însă clar, nu putem lăsa șantierul descoperit doi ani în centrul Capitalei. Noi lucrăm operativ ca să finisăm lucrările cât mai repede. Oamenii stau în trafic, strada trebuie reabilitată”, a declarat Ion Ceban.

Amintim că în timpul lucrărilor de reparaţie a străzii 31 august 1989 din Chişinău, muncitorii au descoperit o porţiune de pavaj, veche de peste un secol. Potrivit istoricilor, caldarâmul ar data din perioada când primarul Chişinăului era Carol Schmidt.

Logo_MAN_CEBAN