Maestru Iurie Harmelin a fost condus astăzi pe ultimul drum. Ion Ceban: Noi trebuie să facem tot posibilul ca toate visurile sale să fie transformate realitate

ion_ceban_harmelin_

Maestru Iurie Harmelin a fost condus astăzi pe ultimul drum. De pe scenă, în cinstea sa, primarul a vorbit și a adus omagiu marelui regizor.


„Este o pierdere enormă. Îmi exprim familiei sincerele noastre condoleanțe, dar și celor care l-au cunoscut și i-au fost prieteni.
Mi-a fost un prieten. Des îmi spune, „Ion, vei reuși. Trebuie de lucrat și se va fi bine. Eu știu, creațiile lui vor continua să existe”. Noi trebuie să facem tot posibilul ca toate visurile sale să fie transformate realitate. Să se odihnească în pace”, a declarat edilul.

Amintim că Iurie Harmelin a decedat sâmbătă. Acesta a fost maestru în artă, profesor emerit al Republicii Moldova, cavaler al Ordinului Gloria Muncii, Cavaler al Ordinului Republicii, cetățean de onoare al municipiului Chișinău. Acesta a fost fondatorul, conducătorul artistic şi regizorul principal al Teatrului Dramatic de Stat pentru Tineret „S Ulitî Roz”, a promovat și valorificat Arta teatrală, atât pe scenele din țară, cât și la diverse foruri teatrale internaționale.

pentru_md