Mai mulți angajați ai RTEC și PUA din capitală, premiați de Ion Ceban. Primarul: Le mulțumim pentru munca depusă

ion_ceban_muncitori

Mai mulți angajați ai Regiei Transport Electric și ai Parcurilor de Autobuze din capitală au fost astăzi premiați pentru munca depusă de-a lungul timpului. Primarul general Ion Ceban, fiind prezent la eveniment, a declarat că apreciază tot ce au făcut aceștia și devotamentul în timpul muncii.

„Am avut un timp foarte complicat pentru toată lumea. Un timp nu doar complicat pentru Republica Moldova, dar pentru întreaga omenire. Cu adevărat, medicii, pedagogii au stat în prima linie, dar și cei care s-au aflat la volanul troleibuzului sau autobuzului, cei care au lucrat ca și taxatori sau în regii. Nu este un secret că noi investim astăzi în ceea ce ține de transportul public municipal. Noi anul acesta avem încheiate acorduri pentru 240 de unități de transport public, autobuze și troleibuze, mai mult decât 30 de ani luați împreună.

Transportul public trebuie să devină o prioritate și mai ales oamenii care lucrează acolo. Vreau să mulțumesc tuturor celor care au lucrează într-un fel sau altul la regiile transport”, a declarat Ceban.

„Obiectivul nostru este ca până la finele mandatului pe care îl dețin să reînnoim parcul în totalitate. Să reabilităm infrastructura, iar acest lucru deja a început să fie făcut la parcul urban de autobuze, începând cu acele hale și alte chestii minore. În pofida faptului că există o mică nedreptate, ceea ce ține de partea salarială, noi am cerut decizii ca să se majoreze salariul cu minim 20%. Astăzi am avem un transport mult mai modernizat, vreau ca și cei din suburbii să se bucure de acele unități noi”, a declarat Ceban.

Amintim că primarul general urmează să ceară în CMC mărirea salariilor la șoferii de autobuze cu 20%.

pentru_md