MAN susține un referendum pro-UE și declararea integrării europenii drept idee națională.

ion_ceban_rlive_1

Ion Ceban: Cu regret, cineva încearcă să-și atribuie în totalitate acest exercițiu și face campanie pe seama procesului.

MAN susține referendumul, mai ales că formațiunea, în programul său politic, are stabilit faptul că integrarea europeană trebuie să devină idee națională. Toată societatea trebuie să fie unită în jurul acestei cauze. Este declarația liderului MAN, Ion Ceban, făcută în cadrul emisiunii Rezoomat de la Realitatea. Politicianul a reiterat propunerea semnării unui acord similar celui de la Snagov, din România, atunci când toate forțele de la București s-au unit în jurul cauzei integrării europene.

„Ceea ce trebuie să clarificăm este procedura și, nemijlocit, concepția. Cu regret, carul a fost pus înaintea cailor. Se intervine la nivel legislativ cu mare grabă, fără ca aceste proiecte să fie discutate public, să se expună experți constituționaliști. Sunt multe confuzii la nivel de experți, de comunitate și din exterior. Așa cum am zis și la întâlnirea cu șefa statului, și mă aliniez celorlalți lideri de partid care au participat la discuții, oportunitatea acestui referendum este una cu un semn de întrebare. În statele unde a avut loc referendumul, acesta a fost desfășurat după tot procesul de negocieri, după ce sunt clare temele de acasă și toate condițiile de aderare”, a precizat Ion Ceban.

Liderul MAN regretă că acest exercițiu este folosit ca o armă electorală de exponenții politici de la guvernare.

„Mă tem că cineva, pur și simplu, încearcă să facă o campanie electorală și transfer de imagine pe o singură persoană care va participa în acest proces. Mai există și partea utilizării banilor publici pentru promovare înainte ca aceste procese să fie votate de Parlament și stabilite conform legislației. Avem pancarte, ziare, geci în care s-au îmbrăcat reprezentanții PAS. Presupun că se face din bani publici, dacă nu este așa, atunci trebuie să clarificăm acest lucru. Personal, am fost acuzat de utilizarea resurselor administrative, dar aici avem abundență de asocieri și tendința de a capitaliza, într-o formă sau alta, unele proiecte”, a mai adăugat Ion Ceban.

Logo_MAN_CEBAN