Mobilitatea urbană, la un alt nivel. Ion Ceban, la discuții cu reprezentanții Băncii Mondiale și mai multe companii din Elveția, specializate pe soluții de transport public și Smart Sity

ion_ceban_world_bank

Mai multe proiecte urmează să fie dezvoltate în Chișinău cu ajutorul Băncii Mondiale. Potrivit primarului general Ion Ceban, segmentul mobilității urbane în municipiu este foarte important și trebuie să se dezvolte după exemplul și practicile țărilor dezvoltate.

În acest sens, primăria Chișinău a aplicat în primăvara acestui an la Banca Mondială o solicitare de finanțare, pentru susținere în diverse proiecte, ce ar urma să fie implementate la Chișinău, anume în acest domeniu.

„Astăzi, împreună cu viceprimarul de ramură și membrii cabinetului, am participat la o conferință comună cu reprezentanții Băncii Mondiale și mai multe companii și organizații din Elveția specializate pe soluții de transport public și Smart Sity, care au răspuns apelului nostru. Am discutat despre posibile proiecte de finanțare, organizarea și managementul parcărilor cu plată și gestionarea managementului traficului în municipiul Chișinău”, a declarat Ion Ceban.

Edilul capitalei afirmă că acesta este un proiect implementat cu suportul Băncii Mondiale și Global Smart City Partrtenership Program.

Parteneriatul pe viitor presupune transferul de experiență în domeniul mobilității urbane din Elveția.

Logo_MAN_CEBAN