Numărul Spitalelor municipale destinate trătării persoanelor bolnave cu Covid-19 va fi extins de la 1 august

ion_ceban_spital_treime

Numărul Spitalelor municipale destinate trătării persoanelor bolnave cu Covid-19 va fi extins în contextul în care starea de urgență în sănătate a fost prelungită, iar numărul celor infectați nu scade. Despre aceasta a anunțat primarul general Ion Ceban în cadrul ședinței Primăriei din acestă dimineață.

Potrivit acestuia, acest lucru se va face de la 1 august. „Unul dintre ele este spitalul municipal Sf. Treime. Vor fi completate nr de paturi cu 170, dintre care 18 în secția terapie intensivă. La fel, își va păstra profilul de urgență, intrările vor fi separate. Deja intervenim cu crearea unui spațiu nou pentru internări astfel ca să fie posibilitatea de a fi separat a pacienților”, a declarat primarul.

Edilul spune că se intervine la crearea unui nou acces pentru ambulanțe. Municipalitatea se implică cu toate cele necesare pentru a crea condițiile necesare. Specialiștii noștri au fost la finele săptămânii trecute pentru a vedea care este situația”, a subliniat edilul.

Amintim că în capitală rata de îmbolnăvire a medicilor este cea mai mică la nivel național, astfel, aceasta ajunge în jur de 13%.

Logo_MAN_CEBAN