O magistrală de gaz de 17 km a fost lansată în Sîngera. Ceban: Nimeni nu credea că anul acesta va fi conectat gazul atât de curând. Pot beneficia 622 de gospodării

ion_ceban_gaz

O magistrală de gaz de 17 km a fost lansată astăzi în localitatea Sîngera din municipiul Chișinău.
Potrivit primarului general Ion Ceban, au fost conectate primele 30 de locuințe, iar pe parcursul lui martie, vor fi conectate alte 75. În total, această magistrală poate aproviziona toate cele 622 de case din această zonă.

„Eu știu că de ani de zile s-a tot promis, dar nu s-a făcut. Anul trecut când am discutat cu primarul de Sîngera, nimeni nu credea că anul acesta va fi conectat gazul.

Și eu vreau să spun un mare mulțumesc colegilor de la Moldova Gaz și Chișinău Gaz, pentru că investițiile sunt de zeci de milioane de lei, investiții care au putut fi făcute în alte localități, dar prioritar au fost puși cei din Sîngera. În aceste condiții este foarte bună această cooperare, la nivelul Primăriei Chișinău, la nivelul local și nemijlocit operatorul care a făcut aceste lucrări. Noi a trebuie să intervenim peste program, să corectăm acest program. A trebuit să facem foarte multe lucrări, iar din luna septembrie au demarat aici lucrările”, a declarat acesta.

Astfel pentru conectarea la rețelele noi construite, consumatorii casnici urmează să depună cerere de obținere a avizului de racordare, să perfecteze documentația de proiect, apoi în baza căreia să execute lucrările de montare și conectare la rețeaua de gaze naturale.

Toate aceste servicii/lucrări pot fi efectuate de către SRL „Chișinău-gaz”, consumatorii se pot adresa direct la adresa str. Albișoara 38 – Ghișeul Unic.

Magistrala de 17 km a costat aproximativ 10 milioane de lei și a fost făcută în timp record.

pentru_md