O școală închisă de Maia Sandu, va fi redeschisă de Ion Ceban, în timp ce acum responsabilii fac reparație capitală în instituție

ion_ceban_scoala

O școală închisă de Maia Sandu, va fi redeschisă de Ion Ceban la 1 septembrie, în timp ce acum se face reparație capitală în instituie. Potrivit primarului general, investițiile sunt de milioane. Este vorba de fosta clădire a liceului Pro Succes.

„Acum doi ani în urmă când am venit aici situația era foarte gravă. Atunci am decis că vom face evaluarea pe întreaga rețea a instituțiilor educaționale din Chișinău. Ca și domeniu, nu îmi este străin. Acum după ce au fost făcute aceste evaluări și revizuirea bugetului, am decis ca școala să existe în termen cât se poate de scurt și facem tot posibilul ca școala să fie dată în exploatare, iar elevii să vină în cele 25 de clase, care urmează să fie asigurate pentru 700 de copii. Clasele primare vor rămâne acolo unde sunt ele. Școala ca instituție a fost lichidată în 2012, în urma optimizării din acea perioadă a instituțiilor educaționale. Mai sunt și altele în mun. Chișinău. Mai este și școala Nr. 6, la care atragem atenție.

Aici vrem să fim o școală de tip nou, una model, unde vor fi integrate și elevi cu nevoi speciale. Vrem să includem și un lift extern, pentru astfel de persoane. Acum lucrările sunt în toi și sper ca până pe 1 septembrie să putem redeschide această școală. Ceea ce nu era planificat la etapa inițială sunt atelierele pentru educația tehnologică. Aceasta este prima instituție din municipiul Chișinău, care se reîntoarce în asemenea formulă. Vor urma și altele. Avem un potențial enorm de mare în rândul copiilor și tinerilor. Republica Moldova nu are alte active pe termen lung, decât capitalul uman. Trebuie să dezvoltăm copiii de astăzi, pentru viitorul de mâine. Avem copii extraordinari și pedagogi extraordinari. Avem o creștere de copii în fiecare an, respectiv trebuie să creștem și calitatea condițiilor”, a declarat primarul.

Potrivit edilului, pentru reparația acestei școli au fost alocate inițial 16 milioane de lei. Ulterior, vor mai fi alocați bani, pentru unele momente neprevăzute în proiectul inițial.

pentru_md