Parcări cu plată, trotuare noi și benzi pentru transportul public: Care sunt planurile deja inițiate a lui Ion Ceban

ion_ceban_100zile_1

Capitala este la un pas să arate altfel, după ce primarul general al capitalei, Ion Ceban, a anunțat schimbările care armează a fi implementate. Edilul capitalei spune că responsabilii de la primărie au inițiat deja proiectul de organizare a benzilor dedicate transportului public, pe principalele străzi din oraș – Pușkin, Bodoni și Ștefan cel Mare și Sfânt. Declarațiile au fost făcute astăzi în cadrul prezentării raportului de 100 de zile de activitate.

Iată care sunt celelalte modificări, deja începute, anunțate de primarul general:

Pornirea procesului de sistematizare a parcajelor din adiacența carosabilului în zona centrală a orașului

A fost elaborat planul de reparație și modernizare a infrastructurii pietonale din oraș, trotuare, treceri pietonale, spații verzi

Conceptul de reorganizare a comerțului stradal este în proces de elaborare și va fi prezentat la finele lunii.

Pornirea procesului de reorganizare a tot ce înseamnă publicitatea stradală și cea de pe fațadele clădirilor.

A fost făcută evaluarea stării tehnice a trecerilor subterane, pentru a începe procesul de reparație

Au fost identificate o serie de locații pentru construcția parcărilor multietajate, una dintre ele fiind și garajul Parlamentului, unde am convenit să amenajăm 3 etaje de parcări din cele 5 existente. Totodată, a fost elaborat un concept de construcție a parcărilor rulante.

Amintim că astăzi, primarul general Ion Ceban, a prezentat raportul de 100 de zile de activitate, unde a vorbit despre reușite echipei sale, dar și despre dezastrul care l-a găsit la Primăria Chișinău.

Logo_MAN_CEBAN