Potențialul tinerilor trebuie valorificat. Care sunt planurile propune de Ion Ceban

ion_ceban_tinere

Potențialul tinerilor trebuie valorificat, subliniază edilul capitalei. Ceban afirmă că Proiectul Strategiei municipale de dezvoltare a sectorului de tineret pentru 2021-2026 și Planul de acțiuni pentru implementarea acesteia au fost supuse consultărilor publice pe pagina web a primăriei și direcției de resort.

Edilul spune că acestea vor avea drept scop realizarea potențialului tinerilor și soluționarea problemelor cu care se confruntă aceștea la nivel municipal.

„Ne dorim să creăm un mediu favorabil pentru evoluția tinerilor atât în plan personal cât și profesional, inclusiv a celor din grupurile cu posibilităţi reduse; să le oferim tinerilor oportunitatea de a participa în procese decizionale precum și înlesnirea accesului la o gamă vastă și diversă de servicii pentru tineret.

Obiective generale sunt creșterea nivelului de participare a tinerilor din municipiul Chișinău, asigurarea unei game complexe de servicii de tineret calitative care contribuie la formarea cunoștințelor, abilităților, deprinderilor, atitudinilor și comportamentelor necesare pentru integrarea cât mai reușită a tinerilor în societate și consolidarea sectorului de tineret la nivel municipal și a mecanismelor de suport în asigurarea calității lucrului de tineret”, a precizat Ceban în ședința de astăzi a Primăriei de astăzi.

Edilul afirmă că a analizat factorii și problemele care încetinesc sau împiedică dezvoltarea tinerilor din municipiul Chișinău, angajamentele asumate la nivel local și național pe sectorul de tineret, tendințele și bunele practici de lucru cu tinerii la nivel internațional, factori, care vor sta la baza Strategiei.

„Tinerii sunt motorul dezvoltării și progresului societății. Îmi doresc ca aceștea să beneficieze de susținere în activitățile și inițiativele manifestate, pentru a deveni personalități împlinite personal și profesional aici, în municipiul Chișinău”, a punctat acesta.

pentru_md