Precipitațiile au făcut ravagii în capitală. Ion Ceban: Precipitaţiile abundente ne-au arătat punctele slabe şi unde trebuie să intervenim

ion_ceban_albisoara

Ploaia a creat un dezastru în centrul și sudul țării, dar și în alte raioane. unde au fost inundate Zeci de ogrăzi, case și terenuri agricole au fost distruse. Aversele nu au evitat și capitala. Primarul general Ion Ceban spune că în urma ploilor de astăzi, unii abia așteptau să vină cu unele critic și să facă vinovată Primăria rafalele naturii.

„Am văzut astăzi critici, experți și diverși așa numiți specialiști, care s-au dat cu părerea pe rețelele de socializare despre situația creată în oraș în urma ploii din această după amiază. Fapt că în partea de sus a orașului nu există nici o gură de captare, dar sunt puse de frumusețe de către fostele conduceri, avem ce avem. Le vom lua pe rând. Am mai spus, curățarea râului și adăugarea mai multor rețele sunt unele soluții care ne-ar scăpa de inundații”, a declarat Ion Ceban.

Primarul spune că dacă albia râului Bîc nu era curățată în această vară, situaţia pe str. Albişoara avea să fie mult mai gravă, ca urmare a precipitaţiilor puternice care au căzut în prima jumătate a zilei de astăzi.

„Am inspectat strada şi recunosc, mai avem de lucru. Facem tot posibilul pentru a soluționa problema. Împreună cu responsabilii de la primărie am discut despre acţiunile ce trebuie să le întreprindem în perioada imediat următoare. Pentru „specialiștii” care nu cunosc și au reușit să critice pe rețelele de socializare, gurile de captare de sub podul din bd. Vieru, acestea sunt amplasate mai sus decât nivelul solului, pentru că ultimul strat de asfalt nu a fost turnat”, mai punctează edilul.

Ion Ceban a mai spus că pe str. Albişoara vor fi adăugate 86 de guri de captare a apei pe lângă cele 112 existente şi trei conducte cu diametrul de 500 și 600 mm fiecare, pentru evacuarea apelor pluviale din zonă. În plus, pe această stradă sunt schimbate şi ţevile de apeduct şi termoficare.

„Precipitaţiile abundente ne-au arătat punctele slabe şi unde trebuie să intervenim pentru a remedia. Actualmente toate serviciile municipale sunt antrenate în sectoarele capitalei pentru a lichida consecinţele provocate de ploaie”, a conchis acesta.

Amintim că meteorologii au emis un cod galben de ploi pe tot teritoriul Moldovei.

Logo_MAN_CEBAN