Prețul la călătoria cu microbuzul nu se mărește: Ceban. De când au cerut și până acum nu au făcut nimic pentru a îmbunătăți calitatea

ion_cebsn_marshrutka

Prețul la călătoria cu microbuzul nu se mărește. Cel puțin asta spune edilul capitalei, Ion Ceban, într-un live pe Facebook. Edilul capitalei a ținut să spargă unele zvonuri din ultima perioadă cu privire la majorarea prețurilor la transportul cu microbuzul.

„De jumătate de an deținătorii de microbuze nu au schimbat acele condiții pentru călători. Nu au făcut altceva decât să ne șantajeze că vor mări prețul, dar și să sperie oamenii. În condițiile actuale când oamenii și așa nu au bani, nici vorbă de majorarea prețurilor”, afirmă primarul.

Ion Ceban afirmă că acum cetățenii ar fi avut deja autobuze noi dacă, cei din CMC nu se împotriveau în luna martie.

„Au preferat să facă politică și să apere nu interesele marii majorități ale cetățenilor, dar a celor cu interese și să ceara subvenții pentru cei cu microbuzele, subvenții anuale cât jumătate din numărul de autobuze, propus de noi să le achiziționăm. Și mă refer la Dorin Chirtoacă și Andrei Năstase, care cel mai mult se împotriveau. Ei vociferau cel mai tare”, a precizat Ceban.

Primarul a punctat că azi urmează acel grup de lucru, creat pentru a analiza ofertele,urmează să întrunească din nou.

„Contez pe conștientizarea fiecăruia și pe faptul că interesele și nevoile cetățenilor vor fi mai presus de interesele politice. Până atunci dragi locuitori, știu că este greu din unele zone să ajungeți la muncă, noi facem tot posibilul să redirecționăm transport și scoatem la linie toate unitățile de transport”, a conchis edilul

Amintim că în martie Ion Ceban a propus CMC-ului inițierea procurării a 100 de autobuze noi. Consilierii s-au împotrivit și au creat un grup de lucru, unde urma să vină ei cu unele oferte de procurare.

Logo_MAN_CEBAN