Prima donație cu teste Covid-19 pentru profesorii din capitală. Ceban: 500 de teste rapide cu antigen au fost donate Primăriei Chișinău de către AO „Inițiativa pozitivă”

ion_ceban_test

O inițiativă frumoasă. 500 de teste rapide cu antigen au fost donate Primăriei Chișinău de către AO „Inițiativa pozitivă”, pentru testarea gratuită a angajaților din școlile din capitală.

Potrivit primarului general Ion Ceban, la această etapă, testele vor fi distribuite către Asociațiile Medicale Teritoriale, conform zonei de proximitate geografică a institutiilor de învățământ.
Este o primă inițiativă de parteneriat dintre Primaria mun. Chișinău și societatea civilă în acest domeniu și suntem recunoscători pentru gestul făcut de asociația obștească.

„De la începutul perioadei pandemice am avut colaborări frumoase cu mai muți parteneri, donatori, agenți economici si multe organizatii. În curând vom procura teste pentru a le avea la necesitate pentru profesori și personalul auxiliar”, a declarat primarul.

Edilul spune că la această etapă a stabilit că grupe de medici vor merge în instituțiile educaționale pentru a discuta cu profesorii despre beneficiul vaccinării și în caz la dorință să se poată vaccina la locul de muncă.

În capitala rata de vaccinare în rândul angajaților din școli este de circa 85%.

pentru_md