Primăria Chișinău anunță situație excepțională în educație. Ion Ceban: PAS comite imixtiuni directe în treburile primăriilor și recurge la demisii ilegale

ion_ceban_educatie

Autoritățile municipale au constata situație excepțională în domeniul educației printr-o decizie luată de CSE Chișinău. Anunțul a fost făcut de primarul Capitalei, Ion Ceban, care condamnă imixtiunea directă a partidului de guvernare în treburile administrațiilor și acuză PAS de demisii ilegale a funcționarilor.

„Imixtiune directă a celor de la PAS în treburile primăriilor și călcarea în picioare a legii prin demiterea cu grave abateri și după bunul plac a angajaților din diverse domenii. CSE Chișinău a constatat situație excepțională în domeniul educației și ilegalitate în ordinele ministrului Educației în cazul Șefului Direcției Educație, Tineret și Sport, Andrei Pavaloi, până la adoptarea unor hotărâri definitive ale instanței de judecată pe marginea legalității adoptării actelor administrative menționate”, a scris Ion Ceban pe rețelele sociale.

Edilul îndeamnă, în acest sens, mai mulți aleși locali să-și unească forțele pentru a pune punct „dezmățului” organizat guvernare.

”Vă faceți ordine la minister și Guvern. Noi nu vă numim miniștrii în funcție sau aveți planuri să mai închideți niște instituții și la Chișinău. Noi nu cedăm poftelor voastre electorale. Au demis funcționari pe criterii politice și suntem gata să oferim suport și să ne unim cu acei primari și consilii raionale care doresc să facă același lucru. Despre această situație și despre „dezmățul” guvernării sunt informate și misiunile diplomatice. Despre autonomia Administrațiilor Publice Locale din țara noastră a rămas doar să se scrie cărți, iar în realitate primarii sunt asupriți. Mai mult curaj, dragi colegi din toată țara”, se mai arată în mesajul primarului Capitalei, Ion Ceban.

Logo_MAN_CEBAN