Primăria Chișinău finalizează proiectele de eficientizare energetică în trei spitale municipale

ion_ceban_termoz

Trei spitale municipale sunt la etapa de finalizare cu succes a proiectelor de eficientizare energetică, marcând un pas semnificativ către modernizarea infrastructurii medicale a orașului. Anunțul a fost făcut de Vladimir Bolocan, șeful Direcției Generale Asistență Medicală și Socială.

„Săptămâna trecută au fost recepționate lucrările finale cu privire la eficientizarea energetică a două spitale mari din mun. Chișinău, Spitalul Clinic „Sfânta Treime” și Spitalul Clinic municipal de copii „Valentin Ignatenco”. Comisia a propus recepționarea lucrărilor finale cu stabilirea unui termen pentru remedierea neconformităților trecute în procesul verbal. În total, pentru cele 3 spitale municipale „Gheorghe Paladi”, unde investiția pentru eficientizarea energetică depășește 1 milion 700 mii de dolari, pentru „Sfânta Treime” – peste 2 milioane de dolari iar pentru spitalul „Valentin Ignatenco” peste 2 milioane 800 mii de dolari, investite pentru eficientizarea energetică”.

În prezent, în Chișinău se desfășoară proiecte importante de modernizare și dotare a instituțiilor medicale:

„Se lucrează asupra implementării a două proiecte mari investiționale în instituțiile medicale, este vorba de instalarea aparatului de rezonanță magnetică nucleară de 3 T, la spitalul clinic municipal „Sfânta treime” și sunt în pregătire lucrările de amenajare a sălii pentru instalarea geografului. Acest spital este unul din cele mai mari din țară, fiind necesară dotarea acestuia pentru garantarea unei asistențe medicale de înaltă calitate. De asemenea, urmează recepționarea unei ambulanțe care a fost achiziționată pentru spitalul „Sfântul Arhanghel Mihail”.

Primăria Chișinău continuă să îmbunătățească accesul și calitatea serviciilor medicale pentru locuitorii Capitalei, prin modernizarea infrastructurii și dotarea cu echipamente de ultimă generație.

Logo_MAN_CEBAN