Primăria Chișinău menține aproape aceeași cotă de creștere a taxelor și pentru 2024. Ion Ceban: Nu vrem să presăm mediul de afaceri

ion_ceban_taxe

Primăria municipiului Chișinău anunță pentru anul viitor o creștere a taxelor de doar 6%, aproape la același nivel ca în 2023.

Edilul Capitalei, Ion Ceban, susține că, în contextul multiplelor crize și a unei rate medii a inflației de 29% din 2022, ”nu putem și nici nu vrem să facem presiuni asupra mediului de afaceri”.

”Astăzi, discutăm despre parametrii politicii fiscale și parametrii bugetari pentru anul 2024 în municipiul Chișinău. Am fost informat de colegi despre evoluții și priorități. În același context, menționez că metodologia de aplicare a politicii fiscale care a fost elaborată împreună cu USAID și Programul Comunitatea Mea prevede indexarea la rata inflației de anul precedent a taxelor locale. În perioada imediat următoare, vom începe consultările pe marginea taxelor locale 2024 și cu Consiliul Consultativ Economic pe lângă Primarul General, dar și cu toate asociațiile de business și alți actori interesați. Continuăm să ne conducem de principiul transparenței proceselor pe care le implementăm”, a scris Ion Ceban pe rețelele sociale.

Logo_MAN_CEBAN