Primăria Chișinău va organiza, în sezonul estival, 79 de tabere pentru copiii din Capitală

683195

În sezonul estival 2024, Primăria Municipiului Chișinău, prin decizia CMC, va organiza 15 tabere cu sejur de zi, în baza instituțiilor de învățământ primar și secundar, ciclu I și II, trei tabere constante „Poenița Veselă”, „Alunelul” și „Cireșarii”, 14 tabere sportive, în baza școlilor sportive, o tabără ecologică, 13 Centre de creație, care vor funcționa în perioada 1-30 iunie, 20 de tabere tematice, în baza Centrelor comunitare pentru copii, și 14 tabere, în baza Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu”.

Informația a fost prezentată de către șeful adjunct al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport, Andrei Pavaloi, în cadrul ședinței serviciilor operative ale Primăriei Capitalei din 14 mai.

Pentru actualul sezon estival, Primăria Chișinău a alocat, pentru odihna a circa 10.000 de copii în taberele din afara orașului, peste 35 de milioane de lei.

În context, Andrei Pavaloi a anunțat și costul biletelor în taberele respective.

„Costul unui bilet în taberele cu sejur de zi, pentru 15 zile, este de 2550 de lei, părinții, urmând să achite doar 20% costul total al biletului. Pentru taberele constante, prețul unui bilet pentru zece zile este de 3700 de lei. Și aici, părinții vor achita 20% din costul total al tichetului”, a subliniat șeful adjunct al DGETS.

Menționăm că, în taberele constante, vor fi repartizate, cu titlul gratuit, 1828 de bilete, toate pentru familiile social-dezavantajate.

Logo_MAN_CEBAN