Primăria Municipiului Chișinău va oferi mai mult sprijin refugiaților

UNHCR

Primăria Municipiului Chișinău și Biroul Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați, reprezentat de către Bertrand Blanc, Representative a.i. UNHCR Moldova, au semnat astăzi, 18 iunie, un Memorandum de Înțelegere.

„Cooperarea dintre Primăria Chișinău și Agenția ONU pentru Refugiați, va facilita implementarea în comun a unor programe de formare și de consolidare a capacităților orientate către funcționarii publici, OSC și alți actori sociali axați pe lucrul cu refugiații și problemele de protecție internațională”, spune Ion Ceban.

În context, menționează Primarul General, una din inițiativele care urmează a fi implementate în urma semnării acestui memorandum este Inițiativa „Orașelor Solidarității”, un concept care are scopul promovării protecției și incluziunii refugiaților, a solicitanților de azil, a apatrizilor și a membri ai comunităților gazdă în zonele urbane și suburbane.

În prezent, pe teritoriul municipiului Chișinău sunt găzduiți peste 40.000 de refugiați din Ucraina, precum și alte sute de alte naționalități. De asemenea, în Capitală sunt aproape 28.000 de persoane cu statut de protecție temporară.

Logo_MAN_CEBAN