Primăria nu a primit încă banii cheltuiți pentru funcționarea gratuită a transportului public, în perioada stării de urgență

ion_ceban_transport_trolei

De-a lungul anului 2020, Primăria Chișinău a aplicat mai multe scenarii pentru funcționarea transportului public în contextul pandemiei COVID-19. Acest lucru a fost declarat de primarul capitalei Ion Ceban în cadrul conferinței de presă. Acesta a mai menționat că municipalitatea a suportat cheltuieli mari din cauza restricțiilor, iar autoritățile centrale nu le-au compensat încă.

„De ceva timp, la cererea Comisiei Naționale Extraordinară în Sănătate Publică am dispus ca transportul public să fie gratuit. Am fost obligați să cheltuim zeci de milioane de lei, iar guvernul încă nu a returnat acești bani la primărie, deși am făcut în mod repetat cereri relevante, a spus Ceban.

Primarul Capitalei a mai spus că Primăria Chișinău nu poate asigura ca în transportul public să fie doar 50% de pasageri, așa cum a cerut CNESP în ultima sa decizie, deoarece încă nu există suficiente unități de transport în capitală.

pentru_md