Primarii locali nu vor mai fi aleși de către popor? Ceban, despre reforma APL-urilor, inițiată de Guvern: Consiliului Europei a venit cu recomandări critice

ion_ceban_primaria

Lumea aici acasă s-a înglodat la capitolul reforma Administrației Publice Locale. Cel puțin asta spune primarul general Ion Ceban, care face trimitere la Guvern, care a inițiat această reformă. Edilul afirmă că sunt foarte multe prevederi care vin împotriva localităților mai mult.

Înțelegem că avem restanțe către UE, mai ales că reforma Administrației Publice Locale este un deziderat și un obiectiv fixat acolo în temele pe care Republica Moldova trebuie să le facă, dar nu trebuie să le facă prin partea mai puțin ortodoxă. Pentru că ceea ce se propune nu trebuie să se facă ceva nociv în raport cu APL-urile. Există și avizul Congresului Autorităților Publica Locale, în acest sens, destul de critic, pe zeci de pagini pe ceea ce se propune a face. Începând cu votarea primarilor de consiliile locale și terminând cu adunături pe situații legate de asistența socială, de scoaterea scoaterea unor competențe. Toate aceste modificări reprezintă o diferență enormă față de acele obiective și indicatori, ce sunt măsurabile și recomandate de către UE.

Recomandările Consiliului Europei și ale experților sunt la fel, destul de critice în această privință”, declarat Ceban.

Edilul afirmă că vreau ca toată lumea să fie destul de atentă în realizarea acestor acțiuni.

Logo_MAN_CEBAN