Primarul Chișinăului acuză Ministerul de Finanțe de incompetență și solicită acțiuni urgente. „Dacă nu, acționăm în judecată”

6a6571b7cc097004132a197ec25bee49

În cadrul unei ședințe a Primăriei Chișinău, primarul Ion Ceban a adus acuzații dure la adresa Ministerului de Finanțe, denunțând incompetența și neglijența acestuia în gestionarea cererilor și nevoie de finanțare a municipalității. Edilul a cerut un răspuns imediat și a amenințat cu acțiuni în instanță împotriva oficialilor implicați.

Primarul Ceban a evidențiat problemele cu care s-a confruntat Primăria în acoperirea deficitului creat din cauza acțiunilor Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) față de municipalitate. El a menționat că a solicitat acordul cu privire la posibilitatea creditării pentru a susține unele proiecte în suburbiile orașului, sistemul educațional și spitale, dar a fost lăsat fără un răspuns de două luni de zile, deși în trecut a primit aprobări similare din partea Ministerului de Finanțe.

Frustrat de lipsa de implicare a Ministerului, primarul a adresat un apel direct către oficialii responsabili, cerându-le să înceteze bătaia de joc față de cetățenii Chișinăului și să ofere un răspuns clar într-un timp rezonabil. Ion Ceban a amenințat cu acțiuni în instanță atât la nivel colectiv, cât și individual împotriva membrilor comisiilor care au luat decizii privind finanțarea.

Primarul a subliniat importanța respectării legii și a solicitat Direcției Juridice să analizeze posibilitatea acțiunilor legale împotriva ministrului de Finanțe și secretarului de stat care au întârziat furnizarea răspunsurilor solicitate de Primărie.

Primarul Ceban a continuat să evidențieze cheltuielile neclare și contractele încheiate în valoare de sute de milioane de lei, insistând asupra necesității unei abordări ferme și a demersurilor legale împotriva celor implicați. El a avertizat că, indiferent de schimbările guvernamentale, fiecare individ va fi tras la răspundere în fața instanței de judecată, colectiv sau individual.

Declarațiile puternice ale primarului Ceban au evidențiat frustrarea și nemulțumirea față de modul în care Ministerul de Finanțe a abordat cererile Primăriei Chișinău și au deschis calea pentru posibile acțiuni legale pentru a obține răspunsurile și finanțarea necesară.

Logo_MAN_CEBAN