Primarul Ion Ceban anunță progrese în amenajarea Falezei de la Vadul lui Vodă

ion_cebna-vadului_voda

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a postat pe pagina sa de Facebook imagini cu lucrările de amenajare a Falezei din Zona de odihnă de la Vadul lui Vodă. Potrivit edilului, se lucrează la complexul sportiv și la instalarea mobilierului urban.

“Lucrările de amenajare a Falezei din Zona de odihnă de la Vadul lui Vodă sunt în desfășurare. La această etapă, se lucrează la complexul sportiv. Sunt pregătite terenurile pentru baschet, tenis de masă și workout. În perimetrul falezei au fost instalate mai multe terenuri de joacă pentru copii. De asemenea, pentru a asigura confortul turiștilor se prevede instalarea mobilierului urban”, a scris Ion Ceban.

Primarul a adăugat că investițiile în această zonă sunt efectuate cu titlu de excepție, deoarece este o zonă de interes pentru toți cetățenii capitalei. “Această zonă trebuie să devină nu doar un loc de odihnă, dar și de organizare a diferitor evenimente publice”, a spus el.

Ion Ceban a menționat că pe parcursul anilor 2020-2023, investițiile municipale în proiectele de infrastructură din Vadul lui Vodă au depășit 14 milioane de lei.

“4,6 milioane de lei au fost alocate pentru pavarea Falezei, iar peste 8 milioane de lei pentru construcția trotuarului, modernizarea iluminatului public și extinderea canalizării în Parcul Nistrean”, a precizat primarul.

pentru_md