Proiectele din sectorul Ciocana, sub lupa autorităților municipale. Ion Ceban, despre ce s-a depistat în urma inspecției de astăzi

ion_ceban_ciocana

Proiectele în desfășurare din sectorul Ciocana au fost inspectate astăzi de către autorități. Potrivit primarului general Ion Ceban, responsabilii au mers în teren inspectând la faţa locului adresele unde urmează ca în acest an să fie realizate lucrări de amenajare sau reabilitare a proiectelor de infrastructură.

„Urmează a fi finalizată ultima etapă a lucrărilor de asfaltare a aleii din bd. Mircea cel Bătrân, în perimetrul str. I. Vieru – I. Dumeniuc. Pe această porţiune vor fi amenajate şi spaţiile verzi, instalate bănci şi coşuri pentru gunoi, care anterior lipseau în totalitate şi să fie conectate camerele de supraveghere video.

Pe terenul municipal din bd. Mircea cel Bătrân 26/4, unde anterior era amplasată o parcare particulară, urmează a fi amenajate pentru locuitorii din preajmă alei pietonale, terenuri de joacă, mese de tenis, locuri de parcare”, declară Ceban.

Edilul afirmă că p e bd. Mircea cel Bătrân 2 se propune amenajarea unui scuar şi locuri de parcare, instalat mobilier urban şi jardiniere stradale cu flori, anterior fiind mai multe gherete care ocupau tot spațiul pietonal.

„În paralel, ne propunem să reabilităm pe etape trotuarul din bd. Mircea cel Bătrân, cu locuri de parcare şi spaţiu verde. Intenţionăm să reabilităm scările de acces către Liceul Teoretic „Grigore Vieru”. La fel, în preajmă urmează a fi amenajată o alee a şcolarilor care se întinde pe 1 km şi face legătura dintre liceu şi alte 4 instituții de învăţământ. Aleea se propune a fi iluminată şi dotată cu mobilier urban. Totodată, scuarul adiacent va fi amenajat şi vor fi create locuri de parcare. La fel, vrem să amenajăm o alee a şcolarilor în partea de sus a bd. Mircea cel Bătrân, în preajma Liceului Teoretic „Constantin Negruzzi” şi a grădiniţei de copii Nr. 188”.

Primarul spune că pe str. M. Sadoveanu, porţiunea de la str. P. Zadnipru la str. I. Vieru își propunem să reabiliteze trotuarul, să amenajeze pista pentru biciclişti, să mobilier urban, locuri de parcare. Aleea să fie iluminată.

„Am planificat ca în acest an să amenajăm pe etape locuri de parcare pe str. Ginta Latină, iniţial pe porţiunea de 3 km de la str. P. Zadnipru la str. I. Dumeniuc. Ne-am propus la fel, să reconstruim izvorul ,,Grigore Vieru” din pădurea-parc ,,Rîşcani”. Plus urmează reparația curților de bloc. Vom ţine cont de părerea oamenilor la fiecare obiectiv. Noi suntem responsabilii care trebuie să soluționeze problemele oamenilor şi nu să genereze altele”, a precizat primarul.

Mâine inspectarea sectoarelor va continua, subliniază Ion Ceban.

pentru_md