Propunerea lui Ceban către conducerea FIBA, la prima sa vizită la Chişinău

Ion_ceban_fiba

Ion Ceban s-a văzut cu preşedintele Federației Internaționale de Baschet pentru Europa (FIBA), Turgay Demirel și Kamil Novak, directorul executiv FIBA, aflați într-o primă vizită în ţara noastră.

Oaspeții au fost însoțiți de preşedintele Federaţiei de Baschet din Republica Moldova, Alexandr Abramciuk.

În cadrul întrevederii, oficialii au vorbit despre posibilitatea inițierii unor proiecte comune care vizează amenajarea în capitală a terenurilor de baschet, precum şi deschiderea secţiilor sportive de profil în cadrul instituţiilor de învățămînt municipale.,,Cultura sportivă trebuie dezvoltată de la o vîrstă fragedă. Astfel, în perioada următoare, în circa 30 de instituţii educaţionale din capitală vom iniția crearea secţiilor sportive de judo şi fotbal, iar pe viitor ne propunem și deschiderea secţiilor de şah.” a menţionat Ion Ceban.

Discuțiile dintre oficiali s-a axat și pe subiectul creării în oraş a terenurilor de sport multifuncționale, unde oamenii vor avea posibilitatea să practice sportul în aer liber.

,,Sîntem gata să colaborăm cu toate federaţiile sportive pentru a crea aceste terenuri prin implementarea proiectelor bilaterale. În aşa fel, vom putea atrage şi organiza diverse evenimente sportive în Chişinău”, a precizat edilul capitalei.

E de menționat că pe parcursul anului 2019 au fost reabilitate 10 terenuri de sport multifuncționale din curțile blocurilor de locuințe din capitală. Acestea sînt prevăzute cu porți de minifotbal, coșuri de baschet și plasă de volei.Costul lucrărilor de renovare a obiectivelor a constituit 7,5 milioane de lei.

Logo_MAN_CEBAN