PUG-ul, discutat la Chișinău cu specialiștii ruși. Ion Ceban, despre ce prevăd întâlniri

ion_ceban_gorod_chisinev

În această săptămână un grup de lucru format din specialiști din Moscova vor ajuta la elaborarea Planului de amenajare a teritoriului municipiului Chişinău.

În acest sens vor fi organizate mai multe întâlniri cu reprezentanţii companiilor de construcţii din capitală, ai domeniului HoReCa şi ai societăţii civile, dar şi primarii şi autorităţile locale din suburbii, pentru a implica pe toată lumea în acest proiect foarte important pentru Chişinău.
Potrivit primarului general Ion Ceban, în această strategie de dezvoltare a municipiului vor fi implicate şi raioanele adiacente capitalei. Aici va fi prevăzută şi construcţia centurii de ocolire a oraşului, dar şi staţiile de transbordare la periferiile capitalei, dar şi a parcărilor.

„În paralel lucrăm la elaborarea Planului Urbanistic General şi a Planului Urbanistic Zonal pentru sectorul Centru al capitalei. Lucrurile pot dura pentru că punem accent pe calitate şi nu pe cantitate. Chiar în această săptămână, planificăm o şedinţă comună cu Institutul Municipal de Proiectări „CHIȘINĂUPROIECT”, pentru a clarifica mai multe subiecte la acest capitol.

Ne propunem ca întreg procesul să fie transparent, iar în scurt timp Chişinăul să aibă şi Strategie de dezvoltare şi PUG actualizat şi Concepţia dezvoltării centrului istoric împreună cu PUZ – ul sectorului Centru”, a punctat acesta.

Primarul spune că vrea şi un plan de mobilitate atât pe partea de dezvoltare a infrastructurii rutiere şi pietonale, dar şi pentru biciclişti.

Logo_MAN_CEBAN