Reparații capitale la Centrul de Sănătate din Cricova. Peste 9000 de pacienți vor beneficia de condiții mai bune

ion_ceban_cricova

Centrul de Sănătate din Cricova este în plin proces de reparație capitală atât pe interior, cât și pe exterior. Astfel, în cadrul unui proiect de 8 milioane de lei, cofinanțat de Primăria Capitalei, peste 9000 de pacienți, care sunt înregistrați la centrul de sănătate din suburbie, vor beneficia de condiții mai bune pentru îngrijiri medicale, iar angajații – de condiții confortabile pentru activitate.

Partenerii proiectului investițional sunt Primăria municipiului Chișinău, care a venit cu alocări de 2 milioane de lei, și Primăria orașului Cricova care a investit 6 milioane de lei.

„Proiectul multianual prevede reparația tuturor încăperilor din instituție: a cabinetelor medicilor de familie, medicilor specialiști, sălilor de triaj și de proceduri, birourilor administrative, blocurilor sanitare. De asemenea, sunt schimbate ușile și ferestrele, sunt modernizate sistemele de încălzire, electricitate, de alimentare cu apă. Paralel, instituția este dotată cu mobilier nou atât pentru pacienți, cât și pentru personalul medical și auxiliar. Lucrările la proiect urmează să se încheie în acest an”, a scris primarul Capitalei, Ion Ceban, pe rețelele sociale.

În anii 2020-2023, Primăria Chișinău a cofinanțat mai multe proiecte locale din Cricova. Printre acestea se numără construcția rețelelor de canalizare, a Stației de epurare, a unui teren de sport public, reparația Centrului de Sănătate, construcția unui acoperiș la Gimnaziul nr. 77 și la Liceul „Al. Mateevici”, modernizarea iluminatului stradal și a transportului public. Valoarea investițiilor municipale a depășit suma de 16 milioane de lei.

Logo_MAN_CEBAN