Scuarul „Mihai Eminescu”, mai verde. Ion Ceban împreună cu echipa de la primărie au plantat zeci de copaci

ion_ceban_arbori_eminescu

Campania de plantare a copacilor în municipiul Chișinău continuă. De data aceasta, primarul general Ion Ceban, dar și angajați ai primăriei au plantat arbori în scuarul „Mihai Eminescu”, din centrul capitalei.

„Astăzi am plantat în scuar 9 brazi argintii şi 30 brăduţi pitici. În următoarele zile şi în vazele special create pentru această zonă verde, vor fi plantate alte specii de copaci cum este sorbul sau enupărul. Vor fi amenajate şi vazele cu flori în preajma băncilor. Săptămâna viitoare în scuar vor fi aduse şi coşurile pentru gunoi”, a declarat primarul general Ion Ceban.

Edilul spune că cei care au criticau pentru faptul că s-a defrişat copacii din scuarul „Mihai Eminescu”, acum pot admira acolo alt peisaj.

„Tot astăzi, în locul copacilor anterior tăiaţi pe str. A. Puşkin am sădit 7 arţari. În total pe străzile Puşkin – Bănulescu-Bodoni, vor fi sădiţi – 235 de arbori cu balot”, a mai adăugat Ceban.

În diferite zone ale orașului, au fost astăzi plantaţi circa 8000 de copaci.

Campania de plantare a arborilor în capitală va continua şi în săptămânile următoare. Până acum au fost sădiţi în municipiul Chişinău circa 50 mii de copaci din 100 de mii, propuși spre plantare.

pentru_md